Default welcome msg !

Beklager, kurven er tom.

Oksemørbrad tilbud

Søger du oksemørbrad på tilbud?

Oksemørbrad er gerne danskernes favorit udskæring. Oksemørbraden har ikke ry for at være billig, men du kan ofte finde gode tilbudoksemørbrad.

Oksemørbraden er en muskel der sidder på indersiden af rygsøjlen. Den er meget mager, og har sjældent fedt siddende på sig. På mørbraden sidder også en bi-mørbrad, den er som regel skåret fra, hvis oksemørbraden er afpudset. Købes okse mørbraden på tilbud, er den sandsynligvis ikke blevet fjernet. Bi-mørbraden er let at fjerne. du behøver ikke kassere den, men skær den ud i tern eller strimler, og brug den til en gryderet eller til simremad.

Forbrugeren forbinder ofte oksemørbrad med garanti mørt oksekød. Det er desværre ikke altid tilfældet – Oksemørbrad findes i mange forskellige kvaliteter, hvilket du skal være særligt opmærksom på.

Uanset om du køber oksemørbrad på tilbud eller ej, er tilberedelsen vigtig. Selv et godt stykke kød som mørbraden kan ødelægges, hvis ikke du bærer dig rigtigt ad. Langt de fleste foretrækker at stege oksemørbraden medium eller rød, hvad enten den tilberedes hel eller som bøffer.

Oksemørbrad med variation

Du har måske hørt om chateaubriand og tournedos? Begge er skåret af oksemørbraden… Chateaubriand er det stykke der sidder fra, under mørbradhovedet og ca. 2/3 ned mod spidsen. Den skal have samme diameter fra ende til anden. Chateaubrianden er helt afpudset. Det vil sige fuldstændig frigjort fra sener, fedt og bi-mørbrad. Chateaubrianden steges hel.

Tournedos er en chateaubriand skåret i skiver. Skiverne er ca. 5 cm tykke og steges på højkant med et godt stykke bacon eller røget spæk omkring.

Mørbradhovedet finder man desværre ikke så ofte i en køledisk. Skulle du finde oksemørbradhoveder, så skal du ikke holde dig tilbage. Mørbradhovedet kan sagtens skæres ud til bøffer. Der vil dog være lidt sener i, men ingen af betydning. Det er særdeles velegnet til helstegning. Vægten ligger på mellem ca. 600-1200 g.

Sådan køber du oksemørbrad

Det er selvfølgelig billigst at købe en hel oksemørbrad, og selv skære den ud som beskrevet ovenfor. Du kommer så til at stå tilbage med afpuds, som du enten skal bruge til noget andet eller smide ud. Hvis du køber oksemørbraden hos din slagter, skærer han den ud for dig som du ønsker det, hvilket naturligvis er væsentlig dyrere. For det første fordi han skal bruge tid på det, og for det andet bærer han omkostningerne for afpuds og stumper der skæres fra.

Se også vore andre lækre udskæringer af oksekød. Eksempelvis til en lækker gammeldags oksesteg, som mør oksefilet, hakket oksekød, okse striploin eller en fantastisk culottesteg udskæring.

  • Oksemørbrad er en sikker vinder, hver gang… (er ikke afpudset)

     

    Velegnet til: Helstegt oksemørbrad, mørbradbøffer

    Ingredienser: 100% oksekød

    Varen leveres som: Kølevare

    Holdbarhed: ca. 10 dage (inkl. leveringsdagen) ved maks. 5 grader

    Nedfrysning (min. -18 grader): Egnet

    875,00 DKK 795,00 DKK inkl. moms

FRI FRAGT I HELE DK

HJÆLP TIL DIN BESTILLING

SIKKER NETHANDEL

Logo Slagtershoppen

SLAGTERSHOPPEN ER MIDLERTIDIGT FLYTTET!

Besøg Lejre Mikropølsemageri og se de mange lækre produkter.

Besøg Lejre Mikropølsemageri

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Hold dig opdateret og få gode tilbud.

X