Default welcome msg !

Beklager, kurven er tom.

Kalvemørbrad tilbud

Fås Kalvekød og kalvemørbrad på tilbud?

Generelt er det svært at tale om billigt kalvekød, hvis man sammenligner det med svinekød og oksekød. Kalvekød er lidt mere eksklusivt, og som det tit er med de eksklusive madvarer, så er de af en finere kvalitet, de har en bedre smag og er ofte et sundere alternativ. Hos SlagterShoppen.dk kan du imidlertid finde kalvekød på tilbud, og når du nyder det lækre kød, kan du glæde dig over det høje næringsindhold med masser af mineraler, vitaminer og kun lidt salt.

Debatten om kød

Kalvemørbrad og kalvekød er med den fine struktur og forfinede smag generelt en virkelig delikatesse. Endvidere er det et vigtigt næringsmiddel med et højt næringsindhold. Kalvekød indeholder masser af mineraler, vitaminer og kun lidt salt. Det er saftigt og let fordøjeligt.

I vore dage, hvor sundhed og forebyggelse af livsstils sygdomme debatteres med stor ildhu, er kød blevet en omdiskuteret spise. I “gamle dage” var kød en eksklusiv fødevare, som skulle drøjes med korn og kartofler. At begrænse sin diæt til godt kød og friske grøntsager blev betragtet som en luksus. Kalvemørbrad er et ualmindeligt alsidigt produkt, der kan tilberedes på mange måder.

Senere, da vi ikke længere levede i et mangelsamfund, skulle kødindtag reduceres for sundhedens skyld, og vegetarismen blev udbredt blandt oplyste mennesker. I dag har vi fået et mere nuanceret syn på kød – nye tendenser som stenaldermad, paleo og low carb.-high protein diæter har sat fokus på de sunde egenskaber ved kød.

God energi i kød

Alle er enige om, at kød har en god næringsværdi, fordi det indeholder mange af de livsnødvendige næringsstoffer. Først og fremmest er kød en god proteinkilde – den største del af det protein, danskerne får, kommer fra kød og kødprodukter. Derudover indeholder kød A-vitamin, B-vitaminer, jern og en række andre mineraler.

Jernindholdet i kød medvirker bl.a. til, at jern fra andre fødevarer bliver lettere for kroppen at optage. Ind imellem kommer der undersøgelser, der viser, at meget kød i kosten er usundt. Meget tyder dog på, at kød først bliver usundt, når man forarbejder det, f.eks. når producenterne fylder kødet med stivelse, salt og nitrit. (Kilde: Renata Micha ved Harvard School of Public Health).

Desuden kan kød blive usundt, hvis det er tilberedt forkert, eksempelvis brændt på. Det er altså ikke muligt at skære alt kød over en kam.

Kød fra fritgående dyr

Fedtsyre-sammensætningen betyder også meget for sundheds værdien af kød. Generelt får vi for meget omega-6 og for lidt omega-3, fordi mange slagtedyr bliver fodret med korn.

Derfor er kød fra fritgående dyr det sundeste valg, hvis ikke man vil spise fisk hver dag.

Stenalder-tilhængerne sværger til kød fra vilde dyr, som har den mest optimale fedtsyresammensætning, men i vore dage ville det være utænkeligt, at hele klodens befolkning skulle spise sig mætte i vildtfangede dyr.

Se også vore andre lækre udskæringer af kalvemørbrad og andet kalvekød. Eksempelvis et par lækre kalvekoteletter, en lækker mør kalvecuvette, eller en velsmagende kalveculotte.

FRI FRAGT I HELE DK

HJÆLP TIL DIN BESTILLING

SIKKER NETHANDEL

Logo Slagtershoppen

SLAGTERSHOPPEN ER MIDLERTIDIGT FLYTTET!

Besøg Lejre Mikropølsemageri og se de mange lækre produkter.

Besøg Lejre Mikropølsemageri

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Hold dig opdateret og få gode tilbud.

X