Default welcome msg !

Beklager, kurven er tom.

Culottesteg udskæring

Culottesteg udskæring er populær

En culottesteg er et sikkert og populært valg, som en ret, der vil smage både store og små. Med en udskæring, der sidder bagerst på oksen, øverst på låret, er kødet meget fint og magert. Som slagter gælder det om at lægge sin udskæring ved en karakteristisk kirtel, for at undgå at få for meget af oksens yderlår med. Vil du vide mere om, hvor din culottesteg eller en anden okse udskæring kommer fra, har vi samlet en oversigt her.

En god culottesteg begynder med godt kød og en god udskæring

Culottesteg er en klassiker til festmiddagen, og du kan nå langt med en god udskæring. Her hos Slagtershoppen.dk vil vi gerne sikre dig en god udskæring til en fornuftig pris, men dansk oksekød ligger typisk ikke i den billige ende, og samtidig bliver det meste og bedste af det eksporteret. Vi køber derfor kun enkelte partier, for vi mener, at du kan få mere for dine penge, når vi køber oksekød til culottesteg fra lande som Australien, USA, Brasilien og Uruguay, hvor kødet er billigere og udelukkende kommer fra fritgående kødkvæg. Vi betinger os naturligvis, at vores leverandørers produkter har en høj og ensartet kvalitet. Generelt har især oksekød godt af at hænge og modne nogle dage. Det giver enzymer mulighed for at nedbryde bindinger i kødet, og dermed bliver det mere mørt.

Vi sikrer den gode udskæring til din culottesteg – og et par tips

Når du har fået den gode udskæring leveret, skal du bare finde opskriften til den perfekte culottesteg, men vi kan da godt give et par generelle tips med på vejen. Hvis du vil undgå, at din culottesteg krøller sammen, når den steger, så fjern den store, brede sene i stegens bund. Du skal også huske at skære ridser i fedtlaget, og måske krydre din culottesteg, inden du sætter den i ovnen. Vi anbefaler, at du steger din culotte langsomt og ved svag varme, så bliver den bedst. Du kan også intervalstege din culottesteg udskæring. Når din steg har den rette kernetemperatur, alt efter om du vil have den rosa, medium eller gennemstegt, så tag den ud, og lad den hvile i 15-20 minutter Det giver stegen en mere jævn snitflade, og det bliver nemmere for dig at skære det pænt ud. Kødet holder længe på varmen, og hvis din steg har fedtkant, så lad bare være med at pakke den ind, for så bliver fedtkanten blød. Når du skal skære, så skær på tværs af muskelfibrene i tynde, ensartede skiver, så er kødet både lettest at skære og tygge.

Se også vore andre lækre udskæringer af oksekød. Eksempelvis til en lækker gammeldags oksesteg, som mør oksefilet, hakket oksekød, okse striploin eller en fantastisk svinemørbrad.

FRI FRAGT I HELE DK

HJÆLP TIL DIN BESTILLING

SIKKER NETHANDEL

Logo Slagtershoppen

SLAGTERSHOPPEN ER MIDLERTIDIGT FLYTTET!

Besøg Lejre Mikropølsemageri og se de mange lækre produkter.

Besøg Lejre Mikropølsemageri

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Hold dig opdateret og få gode tilbud.

X